Din păcate, prea ușor poți intra în posesia drogurilor ușoare, motiv pentru care mulți dintre adolescenți ajung să consume cel puțin odată astfel de substanțe care sunt capabile să distrugă cariere, relații chiar și vieți.

Un studiu întrăzneț efectuat de cercetatori ai Universității Oxford din Marea Britanie şi ai Universității McGill din Canada au arătat că adolescenţii care consumă canabis prezintă un risc mai ridicat de a suferi de depresie şi gânduri suicidare când ajung la vârsta adultă.

„Deşi dimensiunea efectelor negative ale canabisului poate varia … şi nu este posibil să se prevadă riscul exact pentru fiecare adolescent, utilizarea la scară largă a canabisului în rândul tinerei generaţii reprezintă o problemă importantă de sănătate publică”, a declarat profesorul de psihiatrie al Universității Oxford, Andrea Cipriani.

În Canada, mai mult de 20% dintre adolescenţi cu vârste între 15-19 ani afirmă că au folosit canabis în ultimul an. Pe când, în Anglia aproximativ 4% dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani afirmă că au folosit canabis în ultima lună.

Rezultatele studiului sugerează că, în cazul în care utilizarea canabisului ar fi eliminată, ar exista aproximativ 400.000 mai puţine cazuri de depresie în rândul persoanelor cu vârste între 18 şi 34 de ani în Statele Unite, cu 25.000 mai puţine în Canada şi cu circa 60.000 mai puţine în Marea Britanie.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro