Facebook
Facebook

De pe urma problemelor legate de protejarea insuficientă a confidenţialităţii datelor utilizatorilor, Guvernul american negociază cu Facebook o amendă de mai multe miliarde de dolari, transmite Reuters.

“Am exploatat Facebook (…) și am folosit ce am aflat despre oameni pentru a le hrăni demonii”, a spus Christopher Wylie, fost angajat al Cambridge Analytica, companie care ulterior a fost desființată.

Comisia Federală pentru Comerţ a investigat dezvăluirile că Facebook a oferit în mod nepotrivit firmei britanice de consultanţă Cambridge Analytica informaţii aparţinând unor 87 de milioane de utilizatori.

Investigaţia s-a concentrat pe stabilirea dacă punerea datelor la dispoziţia Cambridge Analytica şi alte cazuri de nerespectare a confidenţialităţii au încălcat un acord convenit în 2011 de companie şi comisie.

În ultimele 3 luni ale anului trecut, Facebook a înregistrat venituri de 16,9 miliarde de dolari, cu un profit de 6,9 miliarde de dolari.

Pâna acum, cea mai mare amenda impusă de comisie este de 22,5 milioane de dolari din 2012, împotriva Google.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro