Grupul de evaluare științifică al Protocolului de la Montreal privind substanțele care contribuie la epuizarea stratului de ozon, susținut de ONU, ne-a prezentat recent un scenariu optimist în ceea ce privește stratul de ozon – acesta este pe cale să se refacă în patru decenii. Cu toate acestea, obiectivul ambițios al industriei cimentului de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050 trebuie să rămână prioritar, iar asta se poate obține prin digitalizare și prioritizarea soluțiilor de tip Industrie 4.0 – automatizări, robotică, inteligență artificială.  Pe 4-5 octombrie, la Atena, Conferința și Expoziția Internațională Industry 4.0 – Smart Solutions for Cement and Construction (Industria 4.0 – Soluții Inteligente pentru Ciment și Construcții) va reuni platforme de producție și industriale cu tehnologii inteligente de ultimă generație.

Conferința va aborda utilizarea comunicațiilor la scară largă între mașini (M2M) și implementarea Internetului lucrurilor (IoT) pentru a asigura o automatizare sporită și o monitorizare automată, precum și folosirea mașinilor inteligente care pot analiza și diagnostica probleme fără a fi nevoie de intervenția sau prezența omului. Sunt invitați la conferință toți cei care își doresc să învețe de la cele mai ingenioase minți și să relaționeze cu părțile interesate din domeniul cimentului și construcțiilor, IT, agregatelor, mineritului și energiei verzi, precum și cu producătorii de transport și echipamente.

Subiectele cheie ale conferinței, abordate de cei mai importanți experți în domeniu, se referă la transparența informațiilor, asistența tehnică și deciziile descentralizate. Vorbitorii, împreună cu delegații, vor reflecta și dezbate asupra unei întrebări importante a vremurilor noastre: „Internetul lucrurilor (IoT) sau Internetul oamenilor (IoP)?”.

Beatrice Ene, director general, Industry Link: „Capacitatea de a învăța rapid și de a se adapta rapid sunt valorile care conduc în prezent nu numai viața personală, ci și industria în general. Marii producători de ciment din întreaga lume și-au asumat angajamente ferme în ceea ce privește sustenabilitatea în industria cimentului și a construcțiilor. Organizăm Industria 4.0 pentru a găsi împreună cele mai inovatoare și inteligente soluții de sustenabilitate și de angajament pentru un viitor mai bun și mai curat.”

Mai multe informații și înregistrarea sunt disponibile pe www.industrylink.eu și la contact@industrylink.eu

Industry Link (www.industrylink.eu) este o companie europeană care organizează evenimente și oferă servicii pentru marile companii, punând preț pe servicii excepționale și experiențe memorabile. Compania oferă conținut premium de ultimă generație pentru propriile evenimente și poate acționa, de asemenea, ca antreprenor dedicat pentru planificarea, executarea și gestionarea evenimentelor pentru clienții ei. Industry Link oferă programe de evenimente care implică profesioniști pricepuți și directori de renume de la companii mondiale din domeniul cimentului și al construcțiilor.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro