Care este Culoarea ARTEI?

A început ca un vis, a fost o idee, a fost Gustav Klimt și Sărutul lui (The Kiss 1908-1909), au fost experimente, teste de culoare, pânze, pensule și hârtie; schițe, atingeri de Argint, Aur Alb și Aur Pur de 24 karate.

Abundance – Magdalena Stăicuț – Mixed Media: tempera pe pânză de in 100% de 330 g/m² și Aur pur de 24 Kt (extra gros)
Abundance – Magdalena Stăicuț – Mixed Media: tempera pe pânză de in 100% de 330 g/m² și Aur pur de 24 Kt (extra gros)

A fost studiu, cercetare, aprofundare și incursiuni în lumea Culorilor, Aurului și Artei. Rezultatul? O realitate vizuală idilică, în care elemente tradiționale primordiale – tempera și Aurul Pur devin inspirația și centrul universului artistic contemporan. Jocul glam al formelor abstracte, bine conturate, și culorile îndrăznețe amplifică strălucirea metalului prețios, seducând privitorul.

Este povestea unică a Ideologist Art; este încercarea de a transpune culoarea, mediile de pictură sustenabile, simbolurile, trăirile și emoțiile Cristinei și Magdalenei Stăicuț în picturi cu Foiță de Argint, Aur Alb, Aur Galben și Aur Pur și a le aduce în fața iubitorilor de artă contempoană abstractă. Este o invitație la AUR, Culoare și ARTĂ; este o nouă ideologie: aceea de a picta într-un mod sustenabil opere de artă abstractă cu Foițe de metal prețios; lucrări în care Aurul este elementul esențial al createi lor.

Antithesis – Magdalena Stăicuț – Mixed Media: tempera pe MDF și Aur pur de 24 Kt (extra gros)
Antithesis – Magdalena Stăicuț – Mixed Media: tempera pe MDF și Aur pur de 24 Kt (extra gros)

Un concept artistic original ce se adresează pasionaților de frumos, glamour, artă și sustenabilitate. Un demers creativ de expunere în spații unice, o manifestație artistică expozițională orientată către spații încă neexplorate din zonele de business, evenimente, summit-uri și conferințe, zone de coworking, lounge-uri de afaceri și networking, facilitând comunicarea directă cu cele două Creatoare.

Au expus pentru prima dată public 20 lucrări – picturi abstracte cu Foiță de Aur (din cele 103 realizate până la acel moment) cu expoziția “Capturing the Unseen” la Romanian ESG Summit din data de 7 noiembrie 2023, fiind primul Summit din România cu o expoziție de artă contemporană sustenabilă în lobby-ul de primire a tuturor celor peste 200 de participanți, speakeri și moderatori naționali și internaționali. Un regal de Culoare, AUR și ARTĂ sustenabilă dedicat reprezentanților celor mai mari companii din România prezenți la cel mai important eveniment ESG al anului 2023.

The Eye of Heaven - Cristina Stăicuț – Mixed Media: tempera pe MDF și Aur pur de 24 Kt (extra gros)
The Eye of Heaven – Cristina Stăicuț – Mixed Media: tempera pe MDF și Aur pur de 24 Kt (extra gros)

Seria evenimentelor dedicate lumii corporate din România a continuat, decorând cu picturile lor cu Foiță de Aur spațiile de întâlnire și recepțiile Spaces Campus 6 și Unirii View; evenimente unice, chic, dar sugestiv numite “ART Lounge”, unde toți cei prezenți în clădirile turn aflați la birou au avut posibilitea unei incursiuni ghidate chiar de Creatoare în spațiul sideral creat de Ideologist Art.

Culoarea și strălucirea Aurului au invitat astfel, în lunile Noiembrie și Decembrie 2023, pe toți cei prezenți la birou, într-o lume fascinantă a picturii abstracte cu străluciri de metale prețioase, a simbolurilor și sentimentelor expuse pe hârtie, canvas sau MDF. O invitație la momente de inspirație, creație, reverie și relaxare, chiar în spațiul de lucru.

Thin Ground - Cristina Stăicuț – Mixed Media: tempera pe pânză de in 100% de 330 g/m² și Aur pur de 24 Kt (extra gros)
Thin Ground – Cristina Stăicuț – Mixed Media: tempera pe pânză de in 100% de 330 g/m² și Aur pur de 24 Kt (extra gros)

Fac minuni cu tempera în culori mate vibrante, atingeri ale Foiței de Aur Pur de 24 karate, scot în evidență culorile pânzei, hârtiei sau lemnului și pictează abstractizând forme și străluciri ale universului lor. Plănuiesc, pentru anul 2024, expoziții unice și participări la expoziții naționale și internaționale, organizearea de evenimente disruptive de artă contemporană românească și își doresc să spună o poveste în care AURUL, Culoarea și ARTA să fie personajele principale. Este viziunea lor.

Sunt Culoare.

Sunt atingeri de Aur.

Sunt femei.

Sunt surori.

Cristina și Magdalena Stăicuț sunt Ideologist Art (IA) și din Septembrie 2023 spun povestea unei lumi strălucitoare prin Galeria virtuală de ARTĂ contemporană românească Ideologist Art: www.ideologist-art.com/collections.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro