Acţiunile Twitter Inc. au scăzut cu 17% în deschiderea şedinţei de vineri de la Bursa din New York, ajungând la 36,24 dolari/titlu, după ce compania a anunţat că numărul utilizatorilor lunari s-a redus cu un milion în cel de-al doilea trimestru al acestui an şi a estimat, totodată, că declinul va continua pe măsură ce reţeaua socială va lupta, în continuare, împotriva ştirilor false şi a spam-urilor.

Deprecierea acţiunilor Twitter vine la numai o zi după ce titlurile Facebook au consemnat un declin de 20% pe Bursa de la New York, pe fondul unei încetinirii a creşterii veniturilor reţelei sociale, în contextul scandalului Cambridge Analytica.

Twitter a pierdut 1 milion de utilizatori

Twitter a anunţat 335 de milioane de utilizatori lunari, în scădere de la 336 milioane în primul trimestru, dar în creştere cu 2,8 procente faţă de perioada similară a anului trecut.

Compania cu sediul la San Francisco a explicat că scăderea a fost cauzată de intensificarea eforturilor de „curăţare” a platformei, regulile mai stricte de protecţie a datelor personale din Europa şi de schimbările efectuate la serviciul de mesagerie.

„Suntem încrezători că este în beneficiul pe termen lung al platformei să îmbunătăţim sănătatea conversaţiilor publice pe Twitter”, se arată în declaraţia companiei.

Pe de altă parte, Twitter a raportat profit net pentru al treilea an consecutiv, rezultate care au contribuit la un avans de 79% al preţului acţiunilor în acest an, până la 42,94 dolari la închiderea şedinţei bursiere de joi. Pentru al treilea trimestru din 2018, compania estimează un profit înainte de taxe, dobânzi, deprecieri şi amortizări de 235 milioane dolari, puţin sub estimările analiştilor care mizau pe 268 milioane de dolari.

Directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, a declarat că prioritatea sa este reducerea conversaţiilor abuzive prin intermediul platformei.

Numărul mare de anulări au sporit îngrijorările în rândul investitorilor că Twitter, platforma favorită de comunicare a preşedintelui Statelor Unite Donald Trump, nu poate atrage un public generalist pentru a suplini politicienii, oamenii de divertisment sau jurnaliştii care sunt principalii utilizatori.

Compania a arătat, însă, că marea majoritate a conturilor maliţioase este inactivă sau acestea au fost depistate înainte de a fi numărate drept utilizatori activi.

În cel de-al doilea trimestru din acest an, veniturile Twitter au crescut cu 24%, la 710,5 milioane de dolari, peste estimările analiştilor care indicau 697,3 milioane de dolari. Profitul net a fost de 100,1 milioane de dolari, sau 13 cenţi pe acţiune, comparativ cu pierderi de 116,5 milioane de dolari sau 16 cenţi/acţiune.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro