Top 3 cei mai bogați oameni de afaceri

Business Talks vă prezintă top 3 cei mai bogați oameni de afaceri.

Locul 1, la nivel mondial
Șeful Amazon, Jeff Bezos, este prima persoană din lume cu venituri nete ce depășește 150 de miliarde de dolari. Conform Forbes, afaceristul a strans averea în decursul a trei decenii. Barbatul deține 16% din colosul e-commerce Amazon, pe care la înființat într-un garaj din Seattle, în 1994. Bezos a participat la Princeton și a lucrat la un fond de hedging, ba chiar a vandut cărți online.
Barbatul si-a dezvoltat pasiunea de a călători în spațiu, astfel ca prin propria compania aerospațială, Blue Origin, isi dezvoltă o rachetă reutilizabilă. Bezos a achiziționat The Washington Post în 2013 pentru 250 de milioane de dolari. În septembrie 2018, afaceristul si-a luat un angajament de 2 miliarde de dolari pentru a ajuta familiile fără adăpost și pentru a crea instituții preșcolare in Montessori în Statele Unite.

Locul 2, la nivel mondial

Împreună cu soția lui Melinda, Bill Gates conduce Fundația Bill & Melinda Gates, cea mai mare fundație privată din lume. Fundația lucrează pentru a salva vieți și pentru a îmbunătăți sănătatea globală.
Gates și-a vândut sau și-a dat o mare parte din participația sa la Microsoft – deține doar puțin peste 1% din acțiuni – și a investit într-un amestec de acțiuni și alte active. Chiar si asa, barbatul a ramas membru al consiliului Microsoft, firma pe care a fondat-o cu Paul Allen in 1975. La sfârșitul anului 2016, Gates a anunțat lansarea unui fond de investiții de investiții de 1 miliard dolari, cu aproximativ 20 de persoane.
Până în prezent, Gates a donat fondului Microsoft Gates suma de 35,8 miliarde de dolari.

Locul 3, la nivel mondial
Cunoscut sub numele de „Oracle al Omaha”, Warren Buffett este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. Buffett detine Berkshire Hathaway, care reuneste mai mult de 60 de companii, inclusiv asigurătorul Geico, producătorul de baterii Duracell și lanțul de restaurante Dairy Queen.
Buffett a promis că va dona peste 99% din averea sa, iar până în prezent, a donat 35 de miliarde de dolari. În 2010, el și Gates au lansat Pledge Giving, cerând miliardarilor să doneze jumătate din averea lor pentru cauzele caritabile.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro