Investeşte în tine
Investeşte în tine

Ministerul Finanţelor a stabilit, conform unui proiect de act normativ, plafonul pentru 2019 al programului „Investeşte în tine”, în valoare de 1 miliard de lei.

Plafonul total al garanţiilor pentru 2018 a fost de 600 de milioane de lei, în condiţiile în care programul a fost demarat la sfârşitul lunii octombrie 2018. Până la data de 31 decembrie 2018 au fost acordate un număr de 1.049 garanţii, în valoare totală de 29,14 milioane lei, pentru o valoare a finanţărilor de 36,42 milioane lei.

Care este obiectivul acestui program ?

Programul are ca obiect facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la 26 de ani, precum şi pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani şi care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare, respectiv cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională autorizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale, şi, după caz, de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Facilitarea accesului la finanţare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 40.000 lei, în proporţie de 80% de către stat prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare.

În cadrul programului s-au înscris 4 finanţatori. CEC BANK şi Banca Transilvania au solicitat alocare de plafon, iar BCR si Raiffeisen Bank  şi-au exprimat intenţia de înscriere în viitor ca bănci partenere.

În urma consultării cu Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză şi având în vedere succesul de care se va bucura programul în următorii ani se propune un nivel al plafonului garanţiilor care pot fi emise în anul 2019, în sumă de 1.000 milioane lei, arată expunerea de motive.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro