Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a declarat, că bugetul pe 2019 va fi sigur aprobat în februarie.

„Ştiţi că în decembrie noi am dus bugetul în CSAT. A fost suspendată şedinţa de domnul preşedinte. Am ieşit din şedinţă fără să rezolvăm cazul. Dacă atunci era aprobat bugetul, se continua cu o sesiune extraordinară şi aveam bugetul aprobat. Însă, ceea ce trebuie să ştie românii: clar vom aproba bugetul în februarie. (…) Clar vom aproba bugetul. Clar îl vom trimite domnului preşedinte la promulgat. Evident (că există un proiect de buget – n. red.)! Dar ce credeţi că a fost depus în CSAT? O hârtie goală?! Un proiect de buget a fost depus în CSAT”, a afirmat, Marius Budăi, la Digi 24.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale a explicat că, din punct de vedere tehnic, fiecare minister merge la Ministerul Finanţelor, nu la ministrul Finanţelor, şi îşi introduce în aplicaţie bugetul.

Acesta a subliniat că proiectul Legii pensiilor este sustenabil, astfel că aprobarea proiectului Legii de buget pentru 2019 nu a fost afectat de această lege.

Pe lângă schimbarea precizată de ministrul Muncii, comisionul de administrare de 2,5% a fost redus la 0,5% pentru administratorii de fonduri de pensii private, de la începutul acestui an, iar comisionul pentru performanţă a fost stabilit la 0,02-07%, în funcţie de inflaţie, conform OUG nr. 114/2018. În plus, administratorii de fonduri de pensii vor trebui să-şi majoreze semnificativ, în unele cazuri şi de 20 de ori, capitalul social, în funcţie de valoarea activelor administrate, până la sfârşitul acestui an.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro