Cărturești, afacerea de 2 milioane de euro din Centrul Vechi

Cărturești
Cărturești

Librăria Cărtureşti Carusel de pe strada Lipscani din centrul istoric al Bucureştiului are anual vânzări de circa 2 milioane de euro, numărându-se printre cele mai puternice unităţi ale reţelei.

În centrul istoric, unde H&M şi Adidas au închis, librăria Cărtureşti Carusel are vânzări de 2 milioane de euro pe an

„Vânzările librăriei din centrul istoric al Bucureştiului cresc în linie cu reţeaua în ansamblul său. În anul deschiderii (2015) a avut loc evenimentul de la Colectiv şi în primele şase luni businessul a fost afectat, dar a fost o situaţie generală în zonă. Apoi, treptat, am revenit pe un trend ascendent, au revenit turiştii şi interesul clienţilor a fost resuscitat“, spune Nicoleta Iordan, unul dintre fondatorii businessului.

Ca cifră de afaceri totală, oficialii companiei estimau recent un business total de 28 de milioane de euro pentru 2018, la o reţea de 16 unităţi.

Situată pe strada Lipscani, la numărul 55, librăria se întinde pe şase niveluri, însumând 1.000 de metri pătraţi. În prezent, sunt aproximativ 10.000 de volume în Librăria Cărtureşti Carusel, dar este de aşteptat ca numărul acestora să crească. De asemenea, librăria de pe strada Lipscani are și un bistro la ultimul etaj, dar şi o galerie dedicată artei contemporane, la primul etaj.

Prima librărie din reţeaua Cărtureşti a fost lansată la sfârşitul anului 2000. În prezent, reţeaua Cărtureşti numără 16 librării-concept cu acelaşi nume, în Bucureşti şi în alte oraşe din România.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro