Prăjitură cu mac şi cocos

Prăjitură cu mac şi cocos
Prăjitură cu mac şi cocos

Astăzi Business Talks vă propune să încercați o prăjitură cu mac şi cocos

Ingrediente

✔ 6 ouă
✔ 12 linguri zahăr
✔ 4 linguri făină
✔ 1/3 praf copt
✔ 200ml lapte – 2 linguri
✔ 100g mac
✔ 50g cocos
✔ 1 praf budincă vanilie
✔ 1 pachet unt
✔ biscuiţi
✔ ness
✔ esenţă de rom
✔ 1 ciocolată amăruie
✔ 1 lingură ulei

Primul blat

6 albuşuri se bat spumă cu 6 linguri zahăr. Se adaugă 100g mac şi 50g cocos şi se mai mixează puţin. Se adaugă 4 linguri de făină, una câte una (nu uitaţi să scoateţi lingurile din compoziţie), amestecând după fiecare, cu lingura, de jos în sus. Atunci când se adaugă ultima lingură de făină se pune şi 1/3 plic praf de copt. Se coace în tava tapetată cu hârtie de copt cam 30min, apoi se lasă la răcit.

Rețeta lu' Mardare
Crema

Cele 6 gălbenuşuri se freacă bine (ca pe vremea când nu aveaţi maşina de spălat) cu 6 linguri zahăr până când se „albeşte” crema. Se adaugă 200ml lapte, 1 plic de budincă de vanilie, se amestecă şi se fierbe la bain-marie, amestecând continuu, până când se îngroaşă crema. Se lasă la răcit. Când este rece sau măcar călduţă (depinde la ce oră începe meciul) se încorporează un pachet de unt, lăsat în prealabil la temperatura camerei să fie moale. Se întinde peste blat.

Al doilea blat

Se face un ness fără zahăr (din care se bea de nervi că deja reţeta e mult prea complicată) în care se pune esenţă de rom şi eventual ceva alcool (dacă vă lasă inima, că sticla e oricum aproape goală). Se înmoaie biscuiţii în ness şi se pun peste cremă, unul lângă altul. Cantitatea de biscuiţi se calculează în funcţie de suprafaţa prăjiturii (cu formule sofisticate gen sin, cosin, integrale, logaritmi etc.).

Glazura

O ciocolată amăruie se rupe în bucăţele şi se pune într-o crăticioară pe foc, cu 2 linguri lapte şi o lingură de ulei. Se amestecă până se topeşte ciocolata şi apoi se întinde repede peste biscuiţi. Se lasă la rece să se întărească crema şi glazura. Şi să vezi dezmăţ!

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro