YouTube face modificări în algoritmul său de recomandare în încercarea de a distruge răspândirea teoriilor de conspirație pe platforma sa. Într-o postare de blog, compania deținută de Google a declarat că va începe să reducă recomandările sale privind „conținutul frontal” și videoclipurile care ar putea dezinforma utilizatorii în „moduri dăunătoare”.

„Conținutul pe marginea frontierei” include videoclipuri care prezintă remedii minore false pentru bolile grave, pretinzând că pământul este plat și face declarații flagrante false despre evenimente istorice, cum ar fi 9/11, potrivit companiei. Nu a oferit alte exemple. Un astfel de conținut nu încalcă regulamentul comunității YouTube, dar compania declară că se apropie. YouTube s-a confruntat mult timp cu critici despre difuzarea informațiilor dezinformante, a teoriilor de conspirație și a viziunilor extremiste pe platforma sa și pentru recomandarea unui astfel de conținut utilizatorilor. Persoanele care au venit pe site pentru a viziona videoclipuri pe subiecte inofensive sau pentru a vedea știrile de masă au fost împinse spre conținut din ce în ce mai fragil și conspirativ.

De asemenea, YouTube s-a confruntat cu reacții pentru difuzarea de anunțuri cu conținut extremist. Ancheta CNN de anul trecut a găsit anunțuri de la peste 300 de companii pe canalele YouTube care promovează naționaliștii albi, naziștii, pedofili, teoriile conspirației și propaganda nord-coreeană.

Aceste videoclipuri vor fi disponibile pe YouTube și pot apărea în continuare în rezultatele căutării. De asemenea, aceștia ar putea fi recomandați în continuare utilizatorilor abonați la canalele care postează astfel de conținut. „Considerăm că această schimbare dă un echilibru între menținerea unei platforme pentru libera exprimare și supunerea față de responsabilitatea noastră față de utilizatori”, a spus compania. YouTube a observat, de asemenea, că aceasta va fi o schimbare treptată și va influența numai recomandările unui „set foarte mic” de videoclipuri în SUA. Youtube va lansa schimbarea în mai multe țări, pe măsură ce sistemele sale se vor îmbunătăți, a spus acesta.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro