În 2018, un nou record a fost stabilit în materie de exporturi de vin și alcool de către Franța, care a reușit să ajungă la impresionanta cifra de 13,2 miliarde euro.

“Pe fondul incertitudinilor cu privire la Brexit, a riscurilor cu privire la posibilitatea introducerii de taxe pentru vinurile importate în SUA şi a negocierilor dificile cu privire la certificatele sanitare în China, anul 2018 a fost un an plin de incertitudini politice pentru exportatori”, a declarat preşedintele Federaţiei exportatorilor francezi de vinuri şi băuturi spirtoase (FEVS), Antoine Leccia.

Deși francezii au efectuat cu 2,7% mai puține tranzacții din cauza recoltei slabe de struguri, au reușit totuși să înbunătățească valoarea, care a crescut cu 2,4% comparativ cu 2017, datorită coniacului.

Principalele cinci pieţe sunt:

  • SUA cu 3,2 miliarde euro, +4,6%
  • Marea Britanie cu 1,3 miliarde euro, -0,6%
  • China cu un miliard de euro, -14,4%
  • Singapore cu 901 milioane euro, +8,3%
  • Germania cu 878 milioane euro, +4%

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro