Mihai Căldăraru în calitate de Director General Direcția Generală de Asistență socială și protecția copilului România din cadru AEDOPS a avut o întâlnire foarte importantă cu doamna Gabriela Coman, preşedintele Autorităţii Naționale pentru Protecția Copilului și Adopție. În cadrul întâlnirii, doamna Gabriela Coman a ţinut să-l felicite pe domnul Mihai Căldăraru pentru propunerea de investire în noua funcţie, i-a oferit acestuia o icoană şi l-a asigurat că în viitorul apropiat îi va fi un aliat apropiat în ceea ce priveşte ocrotirea şi bunăstarea copiilor aflaţi în dificultate.

Cei doi sunt cunoscuţi că militează pentru apărarea drepturilor copiilor şi intergarea lor în societatea civilă şi au promis că se vor sprijini reciproc pentru o schimbare în bine, a tuturor lucrurilor ce ţin de protecţia copiilor.

Domnul Mihai Căldăraru a fost impresionat că a ajuns să o cunoască pe doamna Gabriela Coman, dar şi de faptul că aceasta îi cunoştea foarte bine toate etapele grele din viaţa pe care el a trăit-o, prin orfelinatele şi centrele de plasament din România.

Despre Mihai Căldăraru se poate spune că este cunoscut de foarte multă lume. A apărut acum câţiva ani la o emisiune socială, unde se vorbea despre viaţa grea dusă de acesta prin orfelinatele dărâmate şi sărace, ale statului român.

Scăpat din „ghearele” neputinţei, Mihăiţă a dorit să se ridice, să aibă „ceva al lui”, să dărâme mitul „săracului băiat” care a trăit clipe groaznice în casele de copii, bătut de cei mai mari, rămas fără hrana zilnică şi aşa foarte puţină … fără apă caldă, fără haine foarte bune şi curate … etc …

A părăsit lumea aia „inconfortabilă”, dar nu a uitat că acolo şi-a trăit jumătate din viaţă. Cu sufletul „golit de fericire” a ajuns să aducă el, bucurie pentru mii de oameni care nici acum, astăzi, nu au ce pune pe masă, cu ce să-şi îmbrace copii şi cu ce să-i pregătească pentru a merge zilnic la şcoală

După atâţia ani, iată că omul Mihai Căldăraru a ajuns pe merit să fie propus pentru investirea în funcţia de Director General Direcția Generală de Asistență socială și protecția copilului România din cadru AEDOPS.

Despre doamna Gabriela Coman se pot spune foarte multe. Este fost președinte de ONG, fost secretar de stat la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, precum şi fost director executiv al Centrului pentru copii dispăruți și exploatați sexual, Focus.

Gabriela Coman lucrează în domeniul protecției copilului din 1992 și a mai fost secretar de stat la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție (ANPCA) în perioada iunie 2001 – decembrie 2004, atunci când a fost elaborată și aprobată Legea 272/2004 privind protectia drepturilor copilului.

sursa: realitatea tv


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro