Oamenii care suferă de depresie văd, adesea, totul în negru. Memoria ascunsă le afectează percepțiile, stările afective și așteptările față de ceea ce văd în prezent și le influențează modul în care percep viitorul.

În acest scop s-a realizat un experiment, pe un grup de subiecți care suferă de depresie si pe un grup de subiecți fără această afecțiune. Ambele grupuri au primit mai multe cuvinte de memorat ( atât cuvinte cu impact pozitiv, cât și negativ).

În urma testului s-a descoperit că cei din grupul depresiv și-au amintit mai multe cuvinte negative decât grupul de control. Acest lucru a fost posibil pentru că memoria ascunsă era deja pregătită pentru a se conecta cu sentimentele negative, adâncindu-se astfel în starea lor depresivă și imposibilitatea schimbării.

În concluzie creierul nostru va vedea oamenii, faptele si viata doar în felul în care a fost învățat, antrenat, pregătit să le vada. Antrenează-ți creierul să vadă mai degrabă soluții, rezultate, succes! Restul sunt efecte!!!


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro