Ki-Aikido, cu corpul și mintea unificate

Ki-Aikido este o artă marțială bazată exclusiv pe apărare.

De-a lungul anilor a fost rafinată și dezvoltată pentru a fi încorporată în viața de zi cu zi. Abordarea Ki-Aikido este aceea de a uni mintea și corpul.

La Ki-Aikido învățăm meditația Ki pentru clarificarea și calmarea minții. Tot aici învățăm respirația Ki ce ajută la purificarea și crearea unui corp sănătos. Practicăm exerciții de dezvoltare Ki pentru a dezvolta o uniune între minte și corp. Prin principiile unice ale testării Ki creăm stabilitate și un sentiment de unitate cu sine și cu universul, în mod natural.

Prin toate aceste elemente practicantul de Ki-Aikido devine foarte puternic și relaxat, cu capacitatea de a reacționa adecvat în toate situațiile pe care viața ți le scoate în cale în cale. Deci trebuie să creăm în noi înșine un sentiment de a fi gata, pregătit și stabil în orice moment.

Fondatorul Ki-Aikido este Koichi Tohei (Tohei Sensei), care în 1974 a părăsit oficial organizația Aikikai și a pus bazele Societății de Ki și Aikido (organizatie non-profit) în Tokyo.

Între 1953 si 1971 a contribuit la construirea de școli de Aikido pe coastele continentului nord-american, prilej cu care a vizitat Statele Unite ale Americii de peste 15 ori. De-a lungul acestei perioade, Tohei Sensei i-a învățat Aikido pe mulți sensei celebri precum Hiroshi Tada, Sadateru Arikawa, Seigo Yamaguchi, Shigenobu Okumura, Kazuo Chiba, Yoshimitsu Yamada și Steven Seagal.

Aikido

În 1969, Tohei Sensei a primit al 10 lea Dan. La 1 mai 1974, Koichi Tohei a părăsit oficial organizația Aikikai și a pus bazele Societății de Ki și Aikido (organizatie non-profit) în Tokyo, iar din 1990 sediul principal al Societății de Ki și Aikido este în orasul Ichikai, Japonia.

Mai multe despre Ki-Aikido și Tohei Sensei pe site-ul https://ki-aikido.ro

Aikido


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro