Un start-up este, așa cum afirma Steve Blank, „un tip de organizație temporară, care are scopul de a căuta un model de business repetabil și scalabil”. Una dintre cele mai noi idei de start-up din România îi aparține lui Radu Ștefan, fondatorul platformei „PotLucra.eu”.

PotLucra.eu este o platformă de joburi creată de Radu Ștefan, un antreprenor din Craiova, destinată celor peste 200.000 de persoane cu dizabilități din România. Ideea craioveanului vine atât în ajutorul persoanelor care caută un loc de muncă, precum și companiilor dispuse recrutării de personal. „Scopul nostru este să ajutăm persoanele cu dizabilități să-și găsească locul de muncă potrivit și să facilităm procesul de recrutare pentru companiile interesate de acest proiect”, își descrie Radu proiectul.

Angajatorii ar trebui să fie foarte interesaţi

Platforma a apărut în urmă cu mai puțin de un an, în mai 2017. În aproape un an de activitate, „PotLucra.eu” a generat peste 500 de oferte de locuri de muncă și a ajutat la angajarea a 13 persoane. Radu Stefan susține că ideea acestui proiect se datorează contactului său cu dificultățile pe care persoanele cu dizabilități le înfruntă, mama sa fiind profesoară la un liceu din Craiova pentru persoane cu deficienţe de auz.

Până în acest moment, platforma „PotLucra.eu” a fost susținută numai din fondurile personale ale celui care a pus bazele acestui proiect, iar toți utilizatorii beneficiau de gratuitate pentru utilizarea acesteia.

Din luna aprilie sau mai, site-ul va percepe o taxa lunară de 10 euro, dar numai pentru angajatori.

Platforma se dorește a fi gratuită pentru persoanele cu dizabilități ce caută un job și totodată să poată media legătura dintre angajatori și posibilii angajați.

Unilever, Decathlon, Mega Image…

Radu Ștefan și-a exprimat direct dorința unei investiții în ideea lui de start-up, dar și susținerea ei prin fonduri europene: „Ne-ar ajuta o investiție, dar în același timp eu deja mi-am făcut temele despre accesarea de fonduri europene care s-ar putea să fie o alternativă foarte bună pentru noi. Există mai multe tipuri de fonduri europene, printre care și unele pentru structuri de economie socială la care s-ar încadra platforma noastră și ne gândim care este cea mai bună alternativă pentru noi”.

Printre cele mai cunoscute companii care au postat anunturi de angajare pe platforma „PotLucra.eu” se numara Decathlon, Mega Image sau Unilever. Persoanele cu dizabilități în căutarea unui loc de muncă se bucura de o gamă largă de domenii de activitate de unde pot alege, acestea variind de la Marketing sau Retail până la Vânzări, Telecomunicații și Secretariat. Odată ce este accesată platforma, cel interesat este îndrumat cum să-și creeze un CV și cum să-l posteze. Odată redactat acest CV, poate fi postat pe site, nu înainte însă de a deveni membru, urmând pași simpli de înregistrare. În același timp, la secțiunea anunțuri pot fi urmărite posturile pentru care sunt căutați recruți de diverse companii, de pe întreg teritoriul României.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro