FALIMENT
FALIMENT

Unul dintre cei mai mari furnizori de energie din SUA dă Faliment.

Cererea de faliment va fi depusă cât se poate de repede în cursul acestei luni, conform unei declaraţii făcute luni de reprezentanţii companiei.

Compania Pacific Gas and Electric, înființată în California în 1905, este una dintre cele mai mari companii combinate de gaze naturale și energie electrică din Statele Unite.

CEO-ul companiei, Geisha William, a demisionat

Compania a ajuns la datorii de 30 de miliarde de dolari, cele mai multe fiind provocate de incendiile din California, care au avut loc în 2017 şi anul trecut.

Mai exact, PG&E este cercetată dacă a contribuit la extinderea incendiilor ucigaşe din California din toamna anului trecut, din cauza cărora au murit 86 de persoane şi 15.000 de case au fost afectate. În plus, investigatorii verifică dacă sondele companiei au provocat unele dintre incendiile din octombrie 2017.

PG&E are peste 16 milioane de clienţi în nordul şi centrul Californiei, pentru care furnizează energie şi gaze.

Acţiunile companiei au scăzut luni cu 55%, la 8,92 dolari, ceea ce a dus capitalizarea companiei până la sub 5 miliarde de dolari.

Preţul energiei din California este de aproximativ 16 dolari kWh, aproape dublu faţă de cel din Oregon şi Washington, iar media din SUA este de 10 dolari kWh.

Zona de servicii se întinde de la Eureka, în nord, până la Bakersfield, în sud, și de la Oceanul Pacific în vest până la Sierra Nevada, în est.

În cifre compania arată așa:

  • 106,681 kilometri de linii electrice de distribuție și 18,466 de kilometri de linii de transport interconectate.
  • 141 mile de conducte de distribuție a gazelor naturale și 6.438 mile de conducte de transport.
  • 5,4 milioane de conturi electrice pentru clienți.
  • 4,3 milioane de conturi de clienți pentru gaze naturale.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro