Volkswagen
Volkswagen

Volkswagen Group a anunţat în cadrul Detroit Auto Show, că va investi 800 de milioane de dolari pentru a dezvolta un nou automobil electric.

Producţia automobilelor electrice va începe din 2022. Noul automobil va fi realizat la fabrica din Chattanooga, unde producătorul de automobile german va mai angaja 1.000 de persoane, în următorii ani.

De altfel, preşedintele american Donald Trump a cerut reprezentanților Volkswagen, în repetate rânduri, să majoreze investiţia din Statele Unite.

Noul automobil va fi realizat pe şasiul modular electric proiect de Volkswagen drept bază pentru toate automobilele sale electrice, iar intenţia este ca, odată cu noul automobil să reducă numărul de microprocesoare necesare.

Primele automobile electrice ale producătorului german vor fi realizate la Zwickau (Germania), iar producţia este estimată să înceapă la finele acestui an.

Volkswagen va deschide noi fabrici la Anting şi Foshan, în China, în 2020, precum şi la Emden şi Hanover (Germania), până în 2022.

Compania și în același timp marca VW aparțin azi concernului Volkswagen Group (Volkswagen AG), ca mărime al patrulea grup de producători de automobile din lume, după GM, Toyota și Ford.

Sursa foto – Getty Images


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro