Cum arată noile pașapoarte?

Un pasaport este expus in timpul unei declaratii de presa despre noile tipuri de pasapoarte simple electronice si pasapoarte simple temporare, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din Capitala, sambata, 12 ianuarie 2019. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Noile modele de pașapoarte puse în circulație săptămâna aceasta de Poliţia Română sunt printre cele mai greu de falsificat documente de călătorie, a anunţat, chestorul de poliţie Mirel Toancă, şeful Direcţiei de Paşapoarte din Poliţia Română.

Fiecare pagină a pașaportului va conține elemente stilizate a unor monumente istorice sau elemente turistice din România, Delta Dunării, Lacul Roşu, Peştera Scărişoara, oraşul medieval Sighişoara şi altele.

 Care sunt elementele de siguranță?

Elementele de pe noile documente pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale.

De asemenea, sunt şi elemente realizate cu cerneluri speciale, hârtie de securitate cu filigran şi fir metalic, fir de coasere în trei culori – roşu, galben şi albastru – una dintre culori fiind fluorescentă. Astfel, în masa hârtiei, este inserat un fir metalic fluorescent care în lumină UV reacţionează în trei culori: roşu, galben-verzui şi albastru.

Noile modificări nu vor influenţa costul paşaportului pentru cetăţeni, iar documentele de călătorie din generaţiile anterioare rămân valabile până la data menţionată în acestea.

De anul trecut, durata de valabilitate a noilor pașapoarte s-a dublat pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

În plus, au fost modificate condiţiile în care poare fi eliberat paşaportul simplu electronic temporar, care este valabil 12 luni. Acest paşaport se eliberează într-un termen ce nu poate depăşi trei zile lucrătoare, doar în situaţii obiective, în care din motive de sănătate, familiale sau profesionale este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic.

Sursa Foto – Mediafax


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro