Facebook lansează noi instrumente pentru controlul timpului

E oficial! Facebook te ajută să îți gestionezi timpul pe care îl aloci stând pe platforma de socializare. Noile opțiuni au fost create pe baza colaborării cu academicieni, cu reputați experți și organizații specilizate de sănătate mentală și vor fi disponibile în curând.

Astfel, un tablou de bord, un memento zilnic și un nou mod de a limita notificările sunt opțiunile care te vor ajuta să îți gestionezi timpul petrecut pe Facebook.

Potrivit prwave, Facebook a dezvoltat aceste opțiuni din dorința de a se asigura că timpul petrecut de utilizatori în aplicațiile sale este doar rezultatul unei decizii asumate. Ba mai mult, Facebook își dorește ca experiența utilizatorilor pe această platformă să fie una cât mai pozitivă și plină de inspirație.

Așadar, pentru a accesa noile instrumente este necesar să accesați pagina de setări a platformei, iar apoi să apăsați pe optiunea “Your Time on Facebook”. În partea de sus, veți vedea un tablou de bord care vă va arăta timpul mediu petrecut utilizând aplicația de pe dispozitivul respectiv.

Pentru a vedea timpul total înregistrat pentru ziua în curs, puteți apăsa orice bară existentă în acea pagină. Sub tabloul de bord, puteți seta un memento zilnic care vă va trimite o alertă atunci când ați depășit timpul pe care ați decis să îl petreceți în aplicație în ziua respectivă. Aveți posibilitatea să modificați sau să anulați memento-ul în orice moment.

De asemenea, puteți selecta “Notification Settings” pentru a accesa rapid noua setare. Opțiunea “Mute Push Notifications” va limita notificările profilului vostru pentru o perioadă de timp.

În procesul de creare pentru aceste opțiuni au fost implicati experți și oameni de știință de renume precum Robert Kraut (Carnegie Mellon), Sonja Lyubomirsky (UC Riverside), Dacher Keltner, Emiliana Simon-Thomas și Matt Killingsworth (Greater Good Science Center, UC Berkeley).


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro