Putem da vina pe ai noștri sau putem da vina pe mass media sau poate chiar pe colega de la job, care în pauza de țigară vorbea despre cât de mult și-ar dori să butoneze televizorul în timp ce face o baie cu bulbuci.

Cert este că mulți dintre noi, am ajuns să ne petrecem 90% din timp înconjurați de patru pereți, lipsiți de lumina zilei sau de aerul curat, și care se pricep să recunoască zâmbetele mai bine de pe suprafața unui ecran decât de pe chipurile celor apropiați.

Locuințele ne-au devenit zone încărcate cu tot ce avem nevoie și ceea ce ne place, transformându-le în locuri pe care nu am vrea să le părăsim niciodată. De la banda de alergare la videoproiector, de la bucătărie până la mașinăria de spălat vase. Ne luăm chiar și animale care să ne țină ocupați în momentele de liniște și relaxare.

Gătim, facem duș, dormim, vizionăm filme, exerciții fizice (în cazurile bune), închizându-ne înauntru pană în punctul din care nimic nu mai poate ieși, iar atunci când aerul a devine greu de suportat și mintea nu ne mai este limpede, trecem la următoarea activitate … înotăm, vizionăm un film, poate un pui de somn și ne-am revenit. După care, bineînțeles că ne reluăm rutina.

Cercetătorii au descoperit că aerul dinauntrul caselor este de cinci ori mai poluat decât cel din exteriorul acesteia. Pe lângă asta, contactul rar cu lumina zilei poate afecta capacitatea copilului de a învăța și accelerează presiunea din sânge, iar peste un milion de persoane suferă de astm și alergii cauzate de mediul interior slab îngrijit.

Dar asta nu e chiar atât de îngrijorător, există și mai rele, cum ar fi acel procent de 10%, când iesi din casă și nimic nu se leagă, pe nimeni nu înțelegi (poate că nici ei pe tine), prea multe de ce-uri și lucruri fără sens (nu vorbim de școală acum). Toate conduc către tristețe, starea de care prin intermediul jocurilor, fumatului, exercițiilor fizice poate chiar al filmelor reușim să fugim o perioadă, din păcate prea scurtă de timp.

Fă ceva! Începe sa gândești și să trăiești diferit, permite-ți să greșesti, să inveți, să iubești, să lupți, să pierzi … toate acestea nu pot fi învațate înauntru. Asa că ieși afară și trăiește-ți viața! Este mult mai frumoasă decât ți-ai imagina


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro