Potrivit statisticilor Kaspersky Lab, în medie 23.000 de dispozitive Android sunt raportate ca fiind pierdute sau furate în fiecare lună la nivel global.

„Aceste cifre ne arată cât de multe dispozitive dispar în fiecare zi, iar cele 23.000 de dispozitive Android despre care avem date sunt doar cele care au funcția Kaspersky Lab Anti-Theft pornită! În această perioadă de vară este mai important ca oricând să se folosească diverse moduri de protejare a dispozitivelor mobile. Funcțiile anti-furt sunt simple și ușor accesibile, așa că sfatul nostru pentru toți utilizatorii este să se ocupe în mod activ de protejarea dispozitivelor personale, pentru a se putea bucura de o vară sigură, fără peripeții”, a declarat Dmitry Aleshin, vice-președinte, Product Marketing la Kaspersky Lab.

Un alt studiu desfășurat de Kaspersky Lab a arătat că, în medie, 4% dintre oamenii din întreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. În cazul a mai mult de jumătate dintre utilizatori (57%) dispozitivul în cauză era unul Android, în 29% dintre cazuri a fost vorba de un laptop și în 21% dintre cazuri un Apple iPhone. În medie, înlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat va costa 485 de dolari.

Utilizatorii moderni au la dispoziție instrumente simple și eficiente anti-furt, care pot să activeze alarma dispozitivului în cazul în care se pierde, pot să blocheze și să localizeze dispozitivul de la distanță sau chiar să facă o fotografie vinovatului, dacă dispozitivul a fost furat. Cu toate acestea, în ciuda riscurilor bine-cunoscute și a disponibilității acestor opțiuni de securitate, studiul Kaspersky Lab arată că doar 22% dintre utilizatori folosesc în prezent o funcție anti-furt pentru a-și proteja dispozitivele.

Rezultate studiului au fost calculate pe baza numărului de comenzi din funcția Anti-Theft trimise de către utilizatorii Kaspersky Internet Security pentru Android între 13 iunie și 12 iulie 2018.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro