WeChat
WeChat

WeChat, care este deținută de gigantul tehnic chinez Tencent, are peste un miliard de utilizatori lunari, fiind chiar în spatele WhatsApp și Messenger din Facebook.

Această aplicație oferă mult mai mult decât o simplă aplicație de mesagerie, permițând utilizatorilor săi să facă totul, de la plăți până la capacitatea de a rezerva zboruri și hoteluri. Este o perspectivă foarte diferită față de Facebook, Messenger sau WhatsApp. Fiecare utilizator WeChat are un cod de bare unic, cunoscut sub numele de cod QR. O persoană poate scana codul QR al celuilalt utilizator pentru a le adăuga la WeChat. De asemenea, puteți utiliza un număr de telefon sau un ID pentru a adăuga o persoană și a căuta persoane în apropiere. WeChat este unul dintre principalele moduri în care oamenii comunică în China. Chiar și atunci când faci afaceri, oamenii preferă WeChat să trimită un e-mail. Este și mai răspândită deoarece servicii precum Facebook sunt blocate în China.

Principalul rival al companiei WeChat Pay este Alipay, aflat în proprietatea afiliatului AliBaba Ant Financial. WeChat și Alipay au fost adesea descrise ca „aplicații super”, deoarece totul este integrat într-un singur serviciu. În loc de a avea o aplicație pentru servicii bancare și o altă aplicație pentru mesagerie sau cumpărări, multe dintre acestea sunt construite direct în WeChat, astfel încât aplicația să devină un magazin unic pentru utilizatorii săi. Companiile pot alege să lanseze mini-programe – sau aplicații în cadrul WeChat – în loc de o aplicație independentă. Programul permite companiilor să trimită mesaje promoționale direct către utilizator prin WeChat, precum și să acceseze baza de date a aplicației de peste un miliard.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro