Internetul este un serviciu faimos și recunoscut în toată lumea și asta deoarece satisface toate nevoile oamenilor, in orice domeniu și despre orice subiect și-ar dori. În același timp, se arată un mediu și pe placul celor lipsiti de scrupule, dornici de a obține câștiguri indiferent de modalități.

Iată cinci dintre modalitățile acestora:

1. Loteriile

Fără să fi jucat vreodată la loterie, cineva primeşte un e-mail în care i se spune că e fericitul câştigător al unui mare premiu (sute de mii sau milioane de euro) la o loterie dintr-o ţară străină. Omul primeşte prin e-mail diplome şi cecuri false menite să-i ia ochii. Dar pentru a i se putea transfera premiul, persoanei în cauză i se cer datele personale şi să plătească totodată până la 1.000 de dolari pentru a acoperi taxele bancare.

2. Loteria vizelor SUA

Această escrocherie este foarte similară ţepei loteriilor străine, doar că de data aceasta nu este vorba de bani, ci de obţinerea vizei pentru Statele Unite, care le-ar oferi fericiţilor norocoşi dreptul de a se muta peste ocean. Persoana este contactată prin e-mail, totul pare în regulă, doar că i se cere să trimită înainte nişte sume de bani (400-800 de dolari). Acestea ar reprezenta valoarea diferitelor taxe şi ar trebui plătite prin Western Union pe numele unui individ despre care se pretinde că lucrează la Ambasada SUA din Londra, la adresa Grosvenor Square, nr. 24. Statul american a avertizat în repetate rânduri că cei selectaţi în acest program nu sunt informaţi prin e-mail şi nici nu li se solicită în schimb sume de bani.

3. Munca la domiciliu

De această dată, ispita vânturată pe la nasul oamenilor este oportunitatea de a munci de acasă câteva ore pe zi, doar postând linkuri pe Internet cu ajutorul unui program pe care îl pot cumpăra cu trei dolari. „Salariul” este extrem de atractiv: mii de dolari pe lună. De regulă, escrocii se folosesc de numele unor companii celebre precum Google sau Yahoo. Victimele primesc un contract pe care îl semnează, însă fără să îl citească atent. Altfel, ar fi observat că tocmai au acceptat ca din conturile lor bancare să fie extrasă lunar suma de 80 de dolari.

4. Iubitele din străinătate

O tânără din Rusia îi scrie unui domn că a găsit pe Internet adresa lui de e-mail şi că ar vrea să îl cunoască. Povestea avansează şi, la un moment dat, tânăra care este foarte îndrăgostită de partenerul său de dialog, îi spune că vrea să vină să îl viziteze. Doar că în ultimul moment apare o problemă şi are nevoie de bani pentru viză şi biletul de avion (în jur de 1.000 de dolari). Dacă domnul cade în plasă şi îi trimite banii, nu mai aude niciodată de iubita sa.

5. Jefuit în vacanţă

Hackerii sparg contul de e-mail sau de Facebook al unei persoane îi schimbă datele de conectare astfel încât utilizatorul real nu mai poate accesa contul. Apoi, infractorii trimit un fals mesaj din partea titularului de cont prin care toate persoanele din lista de contacte sunt informate că acesta era în vacanţă în altă ţară şi că a fost jefuit chiar înainte de a se întoarce acasă. Acesta are în continuare biletele de avion, dar mai are nevoie de 500-1.000 de dolari pentru hotel.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro