piața muncii

Piața muncii se schimbă, iar modelele tradiționale de lucru de la 9 la 5 și ideea unui loc de muncă pe viață ar putea fi lucruri din trecut.

Economia digitală înseamnă că viețile noastre de lucru s-au schimbat atât de mult încât sunt aproape nerecunoscute de câțiva ani în urmă.

Un studiu estimează că lumea muncii se schimbă de zece ori mai repede decât prima revoluție industrială și are un impact de trei ori mai mare ca până acum.

Deci, ce ne putem aștepta să vedem în următorii ani?

  • Roboții ar putea elimina mai mult de 5 milioane de locuri de muncă în 15 dintre cele mai importante economii ale lumii.
  • În Europa, între 40 și 60% dintre posturi se așteaptă să fie automatizate.
  • Cele mai mari riscuri se întâlnesc în sudul Europei. 2 din 5 angajatori din țările G20 spun că nu pot găsi persoane calificate pentru locurile de muncă pe care le au. În Europa, aceasta ar putea însemna 825.000 de posturi vacante până în 2020.
  • Evoluția automatizării înseamnă, de asemenea, că în curând vom avea între 15 și 20 de locuri de muncă diferite într-o viață.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro