Agenția națională pentru securitate sanitară din Franța a emis, miercuri, o recomandare prin care se cere s[ fie interzise saloanele de bronzat pe teritoriul republicii. Micii investitori sunt scandalizați și îngroziți deopotrivă.

Argumentul principal al recomandării este acela că ”este dovedit că expunerea la radiații UV artificiale duce la îmbolnăvirea cu cancer de piele”. Aceasta se bazează pe un studiu care spune că, în 2015, în cazul populației de peste 30 de ani, din 10.340 de cazuri de îmbolnăviri cu melanom, 382 se datorează expunerii în saloane de bronzat.

Proprietarii și lucrătorii din aceste saloane sunt isterizați: ”Fac astfel de recomandări în fiecare an, nu e nimic nou. Lucru prost este faptul că datorită acestor anunțuri, mie îmi scade clientela cu 10% în fiecare an. Deja se închid saloane pe capete, deși noi respectăm toate cerințele impuse de ministerul Sănătății”, spune un patron de salon din Paris.

Principalele societăți de acest de gen de pe piața franceză, Point Soleil și Alizés Diffusion se luptă deja cu insolvența.

Hervé Corlay, patronul Point Soleil, nu se lasă, însă, cu una, cu două, scrie Le Parisien. Acesta spune că, probabil, ”un om primește în viața sa de zi cu zi de 50 de ori mai multe radiații UV de la soare decât în 10 ședințe de salon bine controlate. Totuși, sper că guvernul știe ce face, doar nu scoți alunele de pe piață pentru că există unii care au alergie la acestea. Dacă interzic saloanele de bronzat, probabil că, în viitor, vor interzice și soarelui să răsară”.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro