Economia este acum cu 2% mai mică decât ar fi fost dacă Marea Britanie ar fi ales să rămână în blocul comunitar, potrivit Băncii Angliei. Producţia economică pierdută de la referendum este de aproximativ 1 miliard de dolari pe săptămână sau de 6 milioane de dolari pe oră.

Creşterea economică a scăzut de la un ritm anual de aproximativ 2% la mai puţin de 1% acum. Investiţiile companiilor britanice s-au blocat după referendum şi apoi au scăzut cu 3,7% în 2018. Între timp, restul de ţări din G7 au înregistrat o creştere a investiţiilor de aproximativ 6% pe an.

Multe bănci au deschis noi birouri în Germania, Franţa, Irlanda şi alte ţări din UE pentru a-şi proteja afacerile, după Brexit. Companiile de servicii financiare trebuie, de asemenea, să transfere active importante pentru a satisface autorităţile de reglementare din UE. Active în valoare de cel puţin 1.300 de miliarde de dolari părăsesc ţara.

Liderii UE au acordat Regatului Unit o scurtă amânare a Brexitului, dar ţara ar putea încă să se prăbuşească, în funcţie de votul parlamentarilor.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro