Doze de Red Bull în valoare de un milion de euro au fost furate dintr-un depozit din Belgia

Peste 300 de paleţi încărcaţi cu doze de Red Bull, echivalentul a 11 camioane şi o valoare de aproape un milion de euro, au fost furaţi dintr-un depozit belgian al mărcii de băuturi energizante, a anunţat o sursă din cadrul Poliţiei.

Furtul, descris ca fiind opera unei echipe de hoţi profesionişti, s-a produs la Menin, Flandra, într-o zonă industrială de lângă graniţa cu Franţa, în apropiere de autostrada E17 care face legătura între oraşele Lille (Franţa) de Courtrai şi Gand (Belgia).

Potrivit anchetatorilor, răufăcătorii, care s-au aflat la locul spargerii timp de peste 10 ore, au făcut mai multe drumuri pentru a putea sustrage echivalentul a 11 camioane de doze de băuturi energizante. O sursă din cadrul poliţiei a precizat că în prezent anchetatorii analizează imaginile camerelor de supraveghere din zona industrială pentru a încerca să îi identifice pe făptaşi. Poliţia nu exclude posibilitatea ca hoţii să fi beneficiat de complicitatea unui angajat din cadrul depozitului.

Ccotidianul flamand Het Laatste Nieuws ironiza celebrul slogan publicitar al mărcii de băuturi răcoritoare ‘Red Bull gives you wings’ (Red Bull îţi dă aripi ) pentru a titra: „La Menin se pare că peste 950.000 de doze şi-au luat zborul”.

Marca de băutori răcoritoare Red Bull a fost creată în anii 1980 de omul de afaceri austriac Dietrich Mateschitz şi în prezent sponsorizează numeroase festivaluri de muzică şi chiar o echipă de Formula 1. În paralel, Red Bull a investit în echipe de fotbal din Austria şi Germania, unde este proprietarul clubului de la Leipzig (estul Germaniei).


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro