Câți bani cheltuie România cu președinția Consiliului Uniunii Europene?

În această perioadă, România își exercită președinția Consiliului Uniunii Europene și implicit dreptul de a lua decizii în cadrul diverselor evenimente și întruniri organizate.

Prioritățile Președinției Române sunt conduse de acest motto: coeziunea, o valoare europeană comună, înțeleasă ca unitate, tratament egal și convergență.

Programul președinției se concentrează pe patru priorități principale: Europa de convergență, Europa mai sigură, Europa ca un factor global puternic și Europa de valori comune.

Președinția va găzdui, de asemenea, un summit la Sibiu cu ocazia Zilei Europei, care va conduce dezbaterea privind viitorul Europei. Este pentru prima dată când România deține președinția rotativă a Consiliului.

În această perioadă, România își exercită președinția Consiliului Uniunii Europene și implicit dreptul de a lua decizii în cadrul diverselor evenimente și întruniri organizate.

Această responsabilitate și statut implică anumite îndatoriri și sume de bani pe care România trebuie să le plătească. Bucureștiul va fi gazda multora dintre evenimentele organizate cu acest prilej, astfel că înalți demnitari străini vor ajunge în țara noastră pentru a colabora cu liderii politici români, în vederea diverselor dosare europene.

Totodată, vor avea avea loc întâlniri privind Președinția Consiliului UE atât la Bruxelles, cât și în alte orașe.

Pentru aceste 6 luni de guvernare au fost alocate aproximativ 75 de milioane de euro.

Deciziile pe care România le va lua în perioada următoare vor avea un impact puternic inclusiv asupra cetățenilor țării noastre. Indiferent dacă sunt implicați în mod direct sau nu, românii vor resimți la rândul lor efectele hotărârilor liderilor noștri politici, de-a lungul celor 6 luni de exercitare a președinției Consiliului UE.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro