Brexit reduce dimensiunile alimentelor
Brexit reduce dimensiunile alimentelor

Între septembrie 2015 și iunie 2017, aproximativ 206 de produse utilizate pentru a calcula inflația britanică s-au diminuat, în timp ce doar 79 au crescut, potrivit Oficiului pentru Statistică Națională.

Unii britanici au acuzat căderea lirei sterline și creșterea costurilor importurilor după referendumul Brexit din iunie 2016 pentru dimensiunile reduse ale produselor. Cel mai evident exemplu este dat de ciocolata Toblerone care a pierdut din dimensiuni în noiembrie 2016.

Producătorii lui Toblerone au negat întotdeauna că Brexit a fost motivul schimbării, iar ciocolata s-a reîntors la forma sa tradițională în iulie.

Produsele alimentare s-au schimbat cel mai adesea, în special cerealele, carnea și produsele de cofetărie, însă au fost afectate și rolele de toaletă, scutecele, țesuturile și lichidele de spălat.

Acțiunile europene se împiedică după datele slabe ale PIB-ului chinez.

Comercianții cu amănuntul au ajustat prețurile imediat după modificarea dimensiunii produsului, astfel că dimensiunea redusă a unor produse va fi adăugată inflației britanice a prețurilor de consum, care a atins un nivel de 3,1% în noiembrie 2017.

Cu toate acestea, ONS a spus că a estimat că efectul a fost mic, deoarece doar 1,0-2,1% din produsele utilizate pentru calcularea inflației s-au diminuat, în timp ce 0,3-0,7% au crescut.

Producătorii britanici au fost supuși presiunii din partea autorităților din domeniul sănătății publice pentru a-și reduce cantitatea de calorii și zahăr în produsele lor timp de mai mulți ani.

Cofetarii au convenit în 2014 să reducă dimensiunea barelor de ciocolată cu un singur servit, astfel încât acestea să nu conțină mai mult de 250 de calorii. O nouă taxă pentru zahăr de anul trecut a dus la faptul că Coca-Cola și alte băuturi răcoritoare sunt vândute în sticle mai mici.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro