Google a fost amendat cu 50 de milioane de euro

Google a fost amendat cu 50 de milioane de euro de către autoritatea franceză de reglementare a datelor CNIL pentru încălcarea normelor UE privind protecția datelor.

CNIL a declarat că a perceput amenda record pentru „lipsa transparenței, informarea inadecvată și lipsa unui consimțământ valabil privind personalizarea anunțurilor”.

Autoritatea de reglementare a declarat că a considerat că oamenii nu au fost „suficient de informați” despre modul în care Google a colectat date pentru a personaliza publicitatea.

Într-o declarație, Google a declarat că „studiază decizia” pentru a-și determina următorii pași.

Plângerile împotriva Google au fost depuse în mai 2018 de două grupuri de drepturi de confidențialitate: noyb și La Quadrature du Net (LQDN).

Grupurile susținute de Google nu aveau un temei juridic valabil pentru a procesa datele utilizatorului pentru personalizarea anunțurilor, așa cum a fost mandatat de GDPR.

Autoritatea de reglementare a spus că Google nu a obținut consimțământul clar pentru procesarea datelor deoarece „informațiile esențiale” au fost „difuzate pe mai multe documente”.

Autoritatea de reglementare a declarat că este „cea mai mare responsabilitate a Google de a respecta obligațiile în materie”.

De asemenea, într-o declarație, Google a spus: „Oamenii se așteaptă la standarde înalte de transparență și control de la noi. Suntem profund angajați să îndeplinim aceste așteptări și cerințele de consimțământ ale GDPR”.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro