Angajații vor program flexibil

Locul de muncă se poate transforma uşor într-o a doua casă, dacă angajatul doreşte să facă performanţă. Însă o dată cu dezvoltarea pieţei de muncă, oamenii au dezvoltat şi ei, tot mai multe pretenţii. Astfel, nu doar salariul este cel determinant în alegerea jobului pentru tot mai mulţi români aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Pretenţiile angajaţilor s-au schimbat destul de mult în ultima perioadă. Dacă până acum un salariu bun îi făcea pe mulţi să nu mai stea pe gânduri, mai nou, atunci când se prezintă pentru un interviu de angajare, românii cer şi ei lucruri în schimb. Astfel, potrivit celui mai recent studiu, mai mult de 2 angajaţi din 10 spun că decisiv în alegerea următorului lor job este…programul flexibil. Mai mult de 40% dintre ei optează pentru un loc de muncă într-o companie care să fie solidă. Totuşi, mai bine de 6 angajaţi din 10 merg într-o firmă pentru pachetul salarial care le-a fost oferit. Specialiştii în resurse umane vorbesc despre o saturaţie a angajatului român atunci când vine vorba despre mediul în care lucrează.

Practic, acelaşi studiu indică faptul că tot mai mulţi sunt cei care evită birourile de tip „acvariu”, aglomeraţia, mobilierul înghesuit sau locurile în care există probleme cu aerul condiţonat. După ce au trecut de aceste detalii, angajaţii se orientează spre companiile care oferă beneficii. Îşi doresc cu precădere maşină de serviciu sau decontarea transportului, dar şi laptopul sau telefonul mobil. Nu în ultimul rând, la mare căutare sunt firmele care oferă suport financiar pentru traininguri şi asigurări medicale private.

Alte beneficii cerute sau apreciate de angajaţi mai sunt abonamentele la sală, decontarea mesei de prânz sau diverse reduceri. Pe de altă parte, angajatorii devin tot mai conştienti de aceste tendinţe, aşa că nu e de mirare că mai mult de 70% dintre ei au declarat că sunt dispuşi să le ofere mai multe beneficii salariaţilor lor, în timp ce 20% au implementat deja un sistem de bonificaţie care are succes. Doar 7% dintre respondenţi au anunţat că intenţionează să menţină actualul sistem de plată.

De altfel, în momentul de faţă 8 angajaţi din 10 primesc deja beneficii la locul de muncă.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro