Filiala concernului KYB și a Kawakin Holding au falsificat certificatele de conformitate  a multor amortizoare antiseism ce echipează azi numeroase clădiri din arhipelagul japonez.

Lucrurile au luat o turnură proastă în lumea fabricanților de amortizoare hidraulice antiseism din Japonia. Pe 23 octombrie, Kawakin Holdings a mărturisit că filiala sa, Koyo Seiki, a falsificat certificate de conformitate pentru mai multe sute de amortizoare. Declarațiile survin după cele privind Kayaba System Machinery, filială a KYB, care a făcut fix același lucru.

Imediat scandalul a luat proporții mai ales prin faptul că Tokyo Skytree, cea mai înaltă clădire din Japonia, de 634 de metri, este echipată cu amortizoare  KYB. Mentenanța clădirii a trebuit să facă în mare viteză o inspecție, declarând că doar 90 din cele 225 de amortizoare respectă normele în vigoare, chiar dacă li s-au falsificat certificatele de conformitate.

Dar declarațiile companiei Kawakin îngrijorează puternic guvernul care bănuiește că este vorba despre o practică generalizată și așa s-a ajuns să fie cercetate 88 de companii – japoneze sau străine – ce fabrică amortizoare anti-seism.

Se spune că aceste falsificări au început în 2003 și că au fost inițiate numai ca să poată fi livrate la timp respectivele amortizoare.

Astfel, s-a aflat că nu mai puțin de 987 de clădiri din Japonia, printre care gara din Tokyo și chiar biroul primului ministru, sunt echipate cu amortizoare ce nu respectă normele. KYB a promis să înlocuiască toate defecțiunile până în 2020 și se pregătește să facă față unui val de cereri de despăgubire ce se va constitui într-un adevărat tsunami.

Citește și: O aplicație care salvează vieți


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro