Digital illustration DNA structure in colour background ; Shutterstock ID 150725585; PO: 100 47953; Job: Shutterstock; Other: Public Affairs

Conform unui studiu, cercetătorii din Scoţia și oamenii de ştiinţă ar putea prezice dacă o persoană se poate aştepta să trăiască mai mult în comparaţie cu media, sau să moară mai devreme, prin analiza ADN.

O echipă de specialişti de la Institutul Usher al Universităţii Edinburgh au descoperit circa 12 zone din genomul uman. Acestea au fost evidenţiate ca având o influenţă semnificativă asupra speranţei de viaţă, 5 dintre ele nefiind raportate anterior.

Echipa de oameni de ştiinţă a analizat efectul combinat al variaţiilor genetice care influenţează durata de viaţă pentru a concepe un sistem de notare.

Persoanele care s-au încadrat în primele zece procente din populaţie se pot aştepta să trăiască cu până la cinci ani mai mult în comparaţie cu cele care au obţinut un scor care le-a situat printre ultimele zece procente.

„Dacă luăm o sută de oameni la naştere, sau mai târziu, şi utilizăm sistemul nostru de notare a speranţei de viaţă pentru a-i împărţi în zece grupuri, cei din grupul superior vor trăi cu cinci ani mai mult decât cei din grupul inferior, în medie”, a explicat dr. Peter Joshi din cadrul Institutului Usher.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro