Nu mai puţin de 12% dintre românii respondenţi au declarat că deţin criptomonede, o pondere de două ori mai mare decât britanicii sau francezii, potrivit unui studiu publicat de ING, care a inclus 13 ţări din Europa, Statele Unite şi Australia.

Românii au fost depăşiţi doar de turci, 18% dintre cei din urmă declarând că deţin criptomonede, se mai menţionează în studiul citat. De asemenea, românii au fost cu 3 puncte procentuale peste media la nivel european, care este de 9%.

„În Turcia, studiul online ar putea fi influenţat de către tinerii profesionişti care utilizează mai mult media şi tehnologia. În România, credem că efectul este, probabil, similar”, subliniază ING.

Studiul a fost realizat online de Ipsos pentru grupul ING, între 26 martie şi 6 aprilie 2018, pe un eşantion total de 14.828 de persoane, respectiv de aproximativ câte 1.000 în fiecare ţară, cu excepţia Luxemburg, unde au fost întrebate 500 de persoane.

Potrivit ING, românii au fost urmaţi de polonezi (11%), spanioli (10%) şi cehi (9%). De asemenea, mai puţine criptomonede decât românii, 8%, susţin că deţin austriecii, germanii, italienii şi americanii.

Doar 7% dintre olandezii şi australienii respondenţi au declarat că deţin criptomonede, iar dintre belgienii respondenţi doar 5% aveau asemenea plasamente.

Pe ultimul loc în acest studiu sunt luxembrughezii, doar 4% dintre respondenţi, deşi aceştia se numără printre cei mai bogaţi europeni şi chiar printre cei mai bogaţi locuitori din lume.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro