Vegetarienii sunt mai puţin sănătoşi decât consumatorii de carne, a concluzionat un studiu recent. Acesta dezvăluie ca în ciuda faptului că vegetarienii consumă mai puţin alcool şi ţigări şi sunt mai activi fizic, consumatorii de carne sunt mai sănătoşi.

Studiul, efectuat de Medical University of Gratz din Austria, a constatat că dieta vegetariană, caracterizată printr-un consum redus de grăsimi saturate şi colesterol, datorită unui consum mai mare de fructe, legume şi produse din cereale integrale, pare să prezinte riscuri ridicate de cancer, alergii şi probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia şi anxietatea.

Acest studiu foloseşte date din Austrian Health Interview Survey  care a examinat obiceiurile alimentare şi stilul de viaţă diferit dintre vegetarieni şi consumatorii de carne.

Cei 1320 de subiecţi au fost potriviţi în funcţie de vârstă, sex şi statut socio-economic. Studiul a inclus 330 de vegetarieni, 330 care au mâncat carne, dar care au consumat mai multe fructe şi legume, 300 de oameni normali, dar care au mâncat mai puţină carne şi 330 cu o dietă bazată mai mult pe carne.

S-a constatat că vegetarienii consumau mai puţin alcool şi aveau indice de masă corporală mai scăzută, dar erau încă într-o situaţie mai slabă de sănătate fizică şi psihică.

Cercetătorii au descoperit că participanţii care mâncau mai puţină carne aveau şi practici de sănătate mai sărace, cum ar fi evitarea mersului la medici pentru verificări preventive şi măsuri precum vaccinuri.

„Studiul nostru a arătat că adulţii austrieci care consumă o dietă vegetariană sunt mai puţin sănătoşi (în ceea ce priveşte cancerul, alergiile şi tulburările de sănătate mintală), au o calitate mai scăzută a vieţii şi necesită, de asemenea, mai mult tratament medical”, au afirmat cercetătorii.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro