Medicover România aduce medicina viitorului în primul bloc operator integral digitalizat din rețea

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, colaborează cu compania germană Karl Storz, lider mondial în domeniul endoscopiei, pentru dotarea noului spital din București cu una dintre cele mai avansate tehnologii digitale pentru blocul operator. Sistemul OR1™ va asigura o interconectivitate inteligentă între echipa chirurgicală și dispozitivele medicale din sala de operație și din afara ei, îmbunătățind performanța medicală centrată pe pacient.

 Noul spital Medicover din București vine să răspundă unei nevoi presante existente la nivel de societate de a trata afecțiuni tot mai complexe prin tehnici chirurgicale minim-invazive, în condiții de maximă siguranță pentru pacienți și cu timpi reduși de recuperare post-operatorie.

„Ne-am propus dotarea noului spital cu cea mai avansată tehnologie, pentru a susține echipa să atingă excelența în actul medical, în beneficiul pacienților. Tehnologia permite azi nu doar accesul la date, ci și un nivel ridicat de colaborare între medici, pentru a adresa cu succes afecțiuni complexe”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

 Sistemul de integrare furnizat de Karl Storz va ajuta echipa chirurgicală a spitalului să aibă un control centralizat al dispozitivelor medicale din blocul operator și din afara lui, să gestioneze datele audio și video din intervenția chirurgicală, îmbunătățind semnificativ fluxul din sala de operații. Va facilita abordarea multi-disciplinară a tratamentului pacienților, înlesnind colaborarea între medici de diferite specialități din diferite locații. Tehnologia va permite realizarea de transmisiuni în direct din sala de operație prin streaming video de înaltă rezoluție, făcând astfel posibile consultarea rapidă a experților din afara blocului operator dar și formarea personalului medical în timpul intervenției chirurgicale.

Noul spital Medicover va dispune și de un centru de imagistică High Tech, ambulatoriu integrat și peste 150 de paturi. Lucrările la noul spital Medicover din București sunt în derulare, finalizarea proiectului fiind estimată pentru a doua jumătate a anului în curs.

Investiția realizată de Medicover în noul spital se ridică la 20 milioane de euro și implică transformarea și redarea către comunitate a unei clădiri de birouri cu o suprafață de 15.000 metri pătrați, amplasată pe Șoseaua Fabricii de Glucoză nr. 11, în apropiere de autostrada  București-Ploiești precum și de cele două clinici Medicover din zona Pipera.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro