Începe Climate Change Summit (19 – 20 octombrie, București), primul și cel mai amplu eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, cu focus pe identificarea soluțiilor aplicabile în multiple sectoare. Oficiali guvernamentali, ai administrației locale și reprezentanți ai societății civile din România se alătură celor peste peste 1500 de participanți, români și străini, inovatori, antreprenori, cercetători, reprezentanți ai asociațiilor patronale și de business.

Pe parcursul celor două zile se vor prezenta soluții antreprenoriale, modele de lucru și proiecte sustenabile din toate colțurile lumii, dar vor avea loc și paneluri și evenimente cu focus pe situația actuală a României în ceea ce privește schimbările climatice și ce se poate face mai bine la nivel local pentru a avea un impact global.

Soluții locale cu impact global

Climate Solutions for a Sustainable Romania este panelul în care Florin Spătaru și Mihaela Frăsineanu, consilieri de stat în Cancelaria Primului Ministru al României, precum și Ionuț Banciu, secretar de stat la Ministrul Mediului, Apelor și  Pădurilor, cu jurnalista Ligia Munteanu moderator, vor discuta despre soluții în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Un alt panel de interes local este și Climate Law in Romania, moderat de Mihnea Cătuți, Director de Cercetare al Energy Policy Group,  la care vor participa Alexandra Bocșe, Consilier de Stat în Departamentul Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale, Alina Jalea, Consilier de Stat pentru Schimbările de Climatice în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și Ionuț Banciu,  Secretat de Stat,  Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În cadrul conferinței se vor dezbate subiecte esențiale, cum ar fi importanța orașelor sustenabile, care va fi abordat în panelul Sustainable cities of the future de către primarii Elena Lasconi (Câmpulung Muscel), Ciprian Ciucu (Sector 6, București) și Radu Mihaiu (Sector 2, București) și moderat de Claudiu Butacu, cofondator EFdeN & energiaTa.

Nature Based Solution from Romania – o serie de prezentări despre soluțiile locale care au în centrul atenției natura și despre care vor vorbi Florin Stoican, președintele asociației Kogayon și Directorul Geoparcului aspirant UNESCO „Oltenia de sub munte” și Alex Găvan, ecologist și alpinist de înaltă altitudine, co-fondator al platformei civice „Centura Verde”.

Panelul Romanian Startups for Climate va găzdui discutii despre soluțiile antreprenoriale pentru un viitor mai bun, în compania lui Alexandru Mureșan, CEO, Renergia, Sonia Micu, Partner & COO, OTOTO, Răzvan Pistolea, CEO, Digital Dryads, alături de jurnalistul Cosmin Stan, moderator.

Pentru prima prima zi a evenimentului, care aduce pe scena Operei Naționale peste 50 de speakers, români și internaționali, în paneluri și discuții despre un viitor sustenabil, locurile au fost epuizate. Întregul eveniment se poate urmări și online pe climatechange-summit.org. Prezentările de pe scena principală se vor putea viziona online și pe wedonthavetime.org.

În programul celei de-a doua zile se regăsesc conferințe, workshopuri și mese rotunde în peste 20 de locații din București, iar accesul se poate face pe bază de înscriere: https://climatechange-summit.org/apply-now/. Teme precum inovații din domeniul sustenabilității, politici climatice, finanțări verzi și economie circulară, conservarea naturii și acțiuni concrete în lupta împotriva schimbărilor climatice se regăsesc pe agenda Climate Change Summit 2023.

Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale în calitate de inițiator și partener fondator.

Despre Climate Change Summit

Climate Change Summit 2023 este organizat de Social Innovation Solutions împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator, și alături de Auchan România în calitate de partener strategic, Mastercard – climate partner, Romstal ca partener, cu susținerea Société Générale Global Solutions Center, European Climate Foundation,Energy Policy Group, Ursus, KangooPack, Danone, PORR, IKEA România, ALD Automotive, Volvo. Partener strategic instituțional Cancelaria Prim-Ministrului, alături de partenerii instituționali: Secretariatul General al Guvernului, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Primăria Câmpulung. Printre partenerii organizaționali se numără Confederația Patronală Concordia, Consiliul Investitorilor Străini, Romanian Business Leaders, Coaliția pentru Economie Circulară, Ambasada Sustenabilității, WWF România, EFdeN, Institutul European din România, Fundația Leaders, Envisia, Europe Direct, GEYC, Consiliul Tineretului din România, Carbon Expert, Infoclima, Valea Verde, Global Shapers Bucharest Hub, Solutions., Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, Camera de Comerț Româno-Elenă.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro