Chinezii își construiesc o lună a lor

Nu mai sunt zvonuri: mai mulți oficiali chinezi au confirmat faptul că se lucrează intens la un proiect care va face din China proprietara primei  ”luni” artificiale din lume. Acest satelit ar trebui să lumineze cerul nopților chinezești din 2020.

Una peste alta, noua lună va fi de opt ori mai luminoasă decât aceea naturală și va putea fi controlată de la sol în așa fel încât să poată ilumina suprafețe de 10 până la 80 de kilometri pătrați.

Numit ”satelit de iluminat public”, noua lună ar trebui să strălucească în mod special pentru sudvestul orașului Chendu. Ideea vine de la un designer francez care și-a închipuit Pământul înconjurat de un brâu de oglinzi uriașe menite să orienteze lumina solară oriunde este nevoie, cu costuri minime.

Wu Chunfend, președintele Chengdu Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute Co., este cel care a dat primele amănunte despre acest proiect științifico-fantastic.

Ideea de bază este aceea ca noua lună să completeze lumina trimisă de vechea lună pe Pământ în încercarea de a înlocui total iluminatul public stradal dintr-o parte a orașului Chendu.

Bineînțeles, proiectul are și detractorii săi care spun că acest proiect va afecta direct viața animalelor, mai ales a celor sălbatice.

Conform lui Kang Weimin, director al Institutul pentru  Optică  din cadrul Școlii Aerospațiale a Institutului Tehnologic din Harbin, noua lună nu va străluci prea tare, ci va îmbunătăți cu puțin iluminatul din Chendu.

De altfel,  astfel de proiecte au mai existat de-a lungul timpului, dar toate au fost abandonate.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro