Cât costă cea mai veche felicitare din lume de Valentine’s Day, datată din 1797?

O felicitare de sărbătoarea Sfântului Valentin, datată din 1797, care se apreciază că ar fi cea mai veche din lume, va fi scoasă la licitaţie la Derbyshire, potrivit BBC.

Mesajul scris de mână pe felicitare este: „Rămas bun, dulce turturică. Doar ţie îţi port dragoste. Şi dacă nu poţi fi a mea, nu-mi voi găsi liniştea!”.

Felicitarea a fost estimată la preţul de 400 de lire sterline. Scrisoarea este parte a unei colecţii, a cărei provenienţă este din Marea Britanie între anii 1949-1990. Se crede că ar fi prima felicitare pre-tipărită datată 1797, în timp ce vechile scrisori de Sfântul Valentin, în limba engleză, ar fi fost scrise în 1477. În Marea Britanie, Valentine’s Day a început să fie sărbătorită în secolul al XVII-lea. Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, prieteni şi îndrăgostiţi din toate clasele sociale făceau schimb de bileţele sau note de afecţiune.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro