Pe data de 23 noiembrie 2021 a avut loc în format online, un workshop la care au participat reprezentanți ai Direcției de Politică Industrială din cadrul Ministerului Economiei și experții implicați în elaborarea Strategiei Naționale de Competitivitate (SNC) 2021-2027, prilej cu care a fost discutată structura documentului precum și planul de acțiune al strategiei.

În plus, a fost prezentat un exemplu de buna practică din Letonia și anume «hackathonul de politică economică» implementat de către Ministerul Economiei de la Riga în vederea mobilizarii părților interesate în procesul de elaborare a politicilor publice din domeniul competitivității. A fost apreciată utilitatea unei asemenea instrument și pentru Romania, inițiativa organizarii acestora urmând să o aibă Asociația Clusterelor din Romania.

Anterior, pe data de 24.09.2021 a avut loc la Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, conferința națională a proiectului INNO INDUSTRY, finanțat din Programul Interreg Europe. În cadrul conferinței a fost prezentat planul de acțiune al proiectului INNO INDUSTRY în fața unei audiențe formate din numeroși reprezentanți ai clusterelor, IMM-urilor și autorităților publice.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro