5 orașe din țară care atrag cele mai mari investiții

Supraaglomerarea Bucureştiului, dezvoltarea infrastructurii, dar și costurile cu forța de muncă mai reduse creează noi poli economici. Orașe precum Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov sau Oradea devin din ce în ce mai vizibile pe harta economică a României.

Se poate remarca o tendiță de creștere pe mai multe direcții, de la dezvoltarea unor industrii cheie, precum componentele auto, IT, la piața de servicii și IMM-uri.

Pariul nostru este însă Clujul, numit și Silicon Valley-ul Transilvaniei de către portalul TechCrunch. În următorii câțiva ani Clujul va concura serios Bucureștiul. De altfel, prețurile la imobiliare le-au depășit deja pe cele din capitală.

Clujul este un oraș magnet mai ales pentru companiile mari din domeniul IT, dar și pentru antreprenori care pornesc afaceri în acest domeniu. Pe de altă parte, aici se află firme românești importante, cum ar fi Farmec, dar și corporații străine, precum Endava care a ales să deschidă un birou în Cluj înainte de a se extinde în București.
Endava are la Cluj peste 1000 de angajați, biroul devenind cel mai mare din țară.
În România Endava are peste 2500 angajați.

Thomsons Online Benefits este încă un exemplu de companie care a decis să vină în România, la Cluj. Compania are filiale în Londra, Singapore, San Francisco și Cluj. Amenajarea biroului din Cluj s-a realizat după standardele globale ale organizației, asa că spațiul de lucru este similar cu cel al sediilor din Londra sau Singapore.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro