Şniţel de ... varză
Şniţel de ... varză

Dacă tot am avut meniu de criză, ce-ar fi să încercăm un șnițel de varză!

Ingrediente

✔ Două ore de răbdare, la fiert
✔ O varză potrivită
✔ 2-3 linguriţe sare
✔ apă
✔ 2 ouă
✔ făină
✔ sare
✔ piper
✔ mărar
✔ ulei
✔ smântână sau ketchup

Inventivitatea omului poate fi mare, iar cea a românului, pus mai mereu în situaţii limită, a devenit deja celebră în lume. Aşa că, spre exemplu, dacă faci parte dintre cei care nu mănâncă pic de carne, dar jinduiesc când şi când la ea, atunci poţi să-ţi prepari ceva foarte gustos şi care, pus în farfurie, arată exact ca o bucată zdravănă din cea mai bună carne. Eu am încercat cărniţa de varză. Nici nu mi-a făcut gaură mare în buzunarele golite de vântul asta de criză -care nu doar că nu mai încetează odată, dar se tot aspreşte cu tupeu din cauza capriciilor anapoda ale unor „zei” deacolo din „cerul” atotputernic.

Şi leguma e cărniţă
Se ia o varză potrivită care se pune la fiert în apă cu multă sare (2,3 linguriţe).
Rețeta lu' Mardare
Se aşteaptă vreo două ore până când are de gând să fiarbă, se scoate şi se lasă la răcit până are de gând să se răcească. Se feliază cu grijă pentru că vor fi şi frunze rebele care n-or să stea rânduite aşa cum vrem noi. Se tăvălesc feliile într-un amestec de ou cu făină şi puţină apă rece. Este un aluat lichid asemănător cu coca pe care o facem pentru clătite, în care se adaugă sare, piper şi mărar după gust. Aruncăm apoi „cărniţa de varză” astfel „înfololită” în uleiul încins, care nu e musai să fie de măsline. Se prăjesc pe ambele părţi, până când şniţelele noastre capătă o culoare arămie. Se pot servi ca şi garnitură sau fel principal cu smântână, ketchup sau ce avem prin frigider. Se pot consuma fie calde, imediat după ce le-ai gătit (salivând), dar şniţelele de varză sunt foarte bune şi reci. Eu le-am testat „asezonate” cu felii subţiri de pâine de secară şi un strop de maioneză pentru „priză”.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro