Paella cu pui și legume

2597
Paella cu pui și legume
Paella cu pui și legume
 

Rețeta zilei prezentată de Business Talks este astăzi: paella cu pui și legume.

Necesar: 

✔ orez – Am folosit 1 cană și jumătate; puteți utiliza și orez prefiert, mie mi se pare mai bun pentru rețeta asta.
✔ ulei de măsline – 70 ml
✔ sare – 1 linguriță
✔ piper – aici fiecare cu gustul lui
✔ rozmarin – 1 linguriță
✔ șofran – 2 plicuri
✔ fructe de mare – am folosit cocktail de fructe de mare
✔ piept de pui
✔ ardei gras roșu și verde sau galben
✔ o mână de mazăre și o mână de fasole verde sau galbenă
✔ câteva scoici pentru ornare

Mod de preparare
Rețeta lu' Mardare

După ce am spălat toate ingredientele (la mână că mașina era ocupată cu rufele albe) am pus la fiert într- o oală potrivită scoicile și fructele de mare asezonate cu puțină sare, piper si rozmarin, oprind supa rezultată pentru amestecul final. Am călit în uleiul de măsline: pieptul de pui, ardeiul gras, 2 căței de usturoi, fructele de mare, mazăre, și fasolea verde, apoi am adăugat orezul amestecând mereu, să nu se prindă cumva, că de, aveam niște prieteni în vizită care așteptau să vadă dacă o să iasă ceva din tot ce puneam eu în tigaie. După cum bănuiesc că știți deja paella se prepară într-o tigaie specială pe care eu nu o posed din motive de… nu știu din ce motive. Așa că paella mea se face într-o tigaie de Teflon obișnuită.

După ce am terminat cu călitul am adăugat supa, un pahar de vin alb sec, șofranul, am condimentat cu sare și piper încă o dată și gata, de acum încolo nu se mai amestecă. Trebuie lăsată în voia sorții până la ornare.

Se lasă la foc mic (așa ca și cum v-ați tortura soacra care deja țipă din cealaltă cameră că ați umplut toată bucătăria cu vase murdare), până scade tot lichidul, după care dați focul mare pentru 1-2 minute până simțiți miros de orez ars și cam asta a fost. Partea cu orezul ars e considerată delicatese în Spania, dar aveți grijă să nu vă ia foc casa. Pentru ornare se folosesc câteva midii și câțiva creveți, roșie tăiată rondele și crenguțe de rozmarin.

Poftă bună vă doresc și sper că veți fi mulțumiți de rezultat.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro

  • SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 17 mai

    Ortodoxe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte) Greco-catolice Sf. ap. Andronic şi cei împreună cu el; Sf. […]

  • EFEMERIDE ASTRONOMICE - 17 mai

    Este a 137-a zi a anului 2019. Au mai rămas 228 de zile până la sfârşitul anului. Soarele răsare la 05 h 47 m şi apune la 20 h 38 m. Luna răsare la 18 h […]