Cotlet împănat
Cotlet împănat

Avem nevoie de o bucată de “coclet” (aşa se “intitulează” în anumite cartiere) de mărime potrivită (atât de potrivită, încât să vă rămână bani până la următorul salariu) sau mituiţi măcelarul, că tot e la modă, să schimbe încadrarea bucăţii de carne.

Înainte de pregătire, mie îmi place să-i fac o baie cu sare de vreo 20 de minute. După aceea se tamponează cu o cârpă uscată. Se crestează partea cu grăsime destul de bine, încât să intre feliuţe subţiri de costiţă afumată, care sigur vor da savoare preparatului. Facem un amestec din ulei – 75 grame, cimbru, piper, boia dulce şi dacă preferaţi adăugaţi şi ceva tarhon mărunţit. Turnăm amestecul peste carne frecând-o bine pe toate părţile, astfel încât să fie acoperită de condimente uniform. Se adaugă 200 ml de apă.
Aşezăm totul într-o tavă şi o punem la cuptor. Îl lăsăm vreo două ore să doarmă la foc mic, având grijă din când în când să-l mai stropim cu sosul care se formează.

banner

După ce s-a rumenit bine, adăugaţi după gust, dulceaţă de ardei iute, stropiţi-l bine cu un pahar de vin sec şi mai lăsaţi-l să doarmă vreo 15 minute. Arată bine nu-i aşa? Să vedeţi ce gust are!!!

Cartofi natur

De ce să vă plictisesc cu reţeta asta, că doar toată lumea ştie, că se pun cartofii la fiert (mie îmi plac fierţi în coajă, mi se pare că sunt mai savuroşi) apoi se taie rondele, cuburi sau alte forme geometrice peste care se toarnă unt topit, nelipsitul mărar şi pentru un gust mai special şi puţin caşcaval.

Dulceaţă de ardei iute

De la piaţă cumpăraţi 500 g ardei iute (cel mai iute!) de diferite culori. Curăţaţi ardeii de cozi, nervuri şi seminţe şi nu uitaţi să faceţi asta cu mănuşi (eu am uitat, şi vreo trei ore mi-au luat foc mâinile!!). Tăiaţi-i bucăţi – cam de un cm şi spălaţi-i bine.
Într-o cratiţă se pun la foc 500 g de zahăr şi 150 ml oţet. Când începe să se caramelizeze adăugaţi ardeii şi lăsaţi-i la foc mic până când începe să arate ca o dulceaţă. Adăugaţi coaja de la o lămâie şi jumătate rasă şi cimbru măcinat. Se pune în borcane, după care se lasă la răcit învelite într-un prosop. Se recomandă pentru fripturi de orice fel.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro