Zona de confort a angajaților și a angajatorilor

De câte ori te-ai reinventat? De câte ori ai luat-o de la capăt? Sau hai să întreb altfel: de câte ori a dat viața cu tine de pământ încât altă variantă decât să te ridici, să te scuturi și să  încerci altceva, nu prea ai avut?

Cam aceleași lucruri se întâmplă în această perioadă cu resursele umane: cele disponibilizate pe de-o parte, dar și cu managerii de resurse umane pe de altă parte, cei care nu sunt obișnuiți sau nu au pregătirea necesară pentru disponibilizări colective, cu tot ceea ce presupun acestea, inclusiv managementul de criză.

Mie îmi place dansul, uneori vals, alteori tango, chiar dacă sunt călcată sau mai calc pe bombeu uneori 😊 dar fără dans, fără adaptare, fără a te bucura de ritmuri noi ar fi monoton și uneori plictisitor, de aceea va supraviețui crizei cel care se adaptează la schimbare, care iese din zona de confort.

Da, e foarte frumos să ajutam oamenii să-și faca CV-uri glamour si profile de LinkedIn care atrag, dar mai sunt si ceilalți oameni care se se simt ignorați, aceia care au poate 8 clase terminate sau 10 și nu au ce să scrie în CV, dar sunt buni în ce fac. Acei oameni, după care noi toți din industria ospitalității am fugit pe coclauri pentru că aveam nevoie de ei, acum se simt marginalizați. Comunicarea la nivelul lor nu prea există, s-au trezit pe o listă, iar șeful de department le-a zis că asta e. Hotelurile în care HR-ul a stat de vorbă cu ei și le-a explicat situația de fapt, le numeri pe degete. Încă sunt companii care nu au departament de HR ci există „Doamna X” de la personal. Există hoteluri în care proprietarul știe și Resurse umane, și evaluări și comunicare internă/externă, mai că s-ar apuca și de vânzări și ceva gătit, dar parcă ar fi prea mult.

Oamenii, mai ales cei loiali, pentru că nu stiu care este situația de fapt, preferă să stea în șomaj decât să se angajeze în altă parte, deoarece multora li s-a spus/li s-a dat de înțeles că trec 2 luni și din toamna vor fi iar la muncă, în același hotel în care se simțeau confortabil. Erau nemulțumiți, că salariul e mic și se văitau, dar ei acolo vor, acolo e zona de confort. Românii nu dansează, tind a prinde rădăcini, frica și teama de necunoscut sunt mari și ține doar de noi să îi educăm, dar pentru asta toată lumea trebuie să iasa din zona de confort și să accepte să le fie ajustate rădăcinile.

Cu o așteptare, conform studiilor, a unui grad mediu de ocupare a hotelurilor în trimestrul IV de 45-50% numărul angajaților angrenați în buna funcționare a hotelurilor va fi unul redus. Iar pentru vârfuri (ca și grad de ocupare) se va merge pe outsourcing deoarece este mai eficient și „risk free”.

În aceste condiții, consider că ar fi indicat să se comunice transparent cu oamenii, departamentul de marketing și/sau comunicare să fie și el implicat pentru a exista o comunicare unitară atât pe orizontală cât și pe verticală, în cadrul organizației și în afara ei.

Atitudini de tipul, scrie-ți demisia acum, sau începând de maine salariul tău va fi x lei, take it or leave it, fără o negociere, fără a arată un minim respect față de oameni, arată calitatea culturii organizaționale (sau lipsa ei).

Acest an este unul de supraviețuire, dar vor veni ani în care din nou se va alerga după oameni care vor sa muncească, iar acești oameni vor ține minte cum anumite companii sau comportat cu ei și cei dragi lor.

Pentru antreprenori este un an foarte greu, dar la fel de greu este și pentru angajați. Să fim uniți, să educăm, să îndreptăm oamenii către cursuri de reconversie profesională și mai ales să explicăm pe înțelesul fiecăruia ce se întâmplă la nivel național și internațional, astfel încât dacă trebuie să fie scuturați pentru a ieși din zona de confort, să nu ne fie teamă să îi scuturăm, iar dacă vor cădea, să-i ajutăm să se ridice.

Atunci clădim echipe și suntem suport pentru resursele umane.

Nu mai fugi de situațiile incomode în care te aduce viață, ci asumă-ți-o. Teama de nou îți va ascuți simturile și instinctele de supraviețuire, îți va crește capacitatea de adaptare și vei evolua.

Când și cum ieși din zona de confort depinde doar de tine. Pune punct, ieși de pe pilot automat și hotărăște-te să îți trăiești viața așa cum este ea azi!


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro