YuMi, un robot servește cafea la Davos

Davos
Davos

YuMi este folosit în sectoare diferite pentru mobilitatea și precizia brațului. Acesta este utilizat pentru a face telefoane mobile, ceasuri și pentru a lucra cu sticla. De asemenea, este folosit ca model demonstrativ pentru a arăta oamenilor beneficiile tehnologiei robotice.

„CEO-ul nostru a vrut ceva distractiv”, a spus Gerber despre motivul pentru care robotul este folosit pentru a face cafea. În mai puțin de 90 de secunde, operează o mașină de cafea Nespresso.

La doar 38 kg și aproximativ mărimea unui om mic, YuMi este instalat rapid și ușor pe linia de producție pentru a lucra împreună cu un coleg uman. Programarea prin plumb înseamnă că YuMi poate fi învățat printr-un proces de ghidarea fizică, eliminând necesitatea unei instrucțiuni complexe și consumatoare de timp.

O axă centrală a lui Davos în ultimii ani a fost modul de abordare a inegalităților aruncate de globalizare, care include automatizarea și efectul pe care îl are și va avea asupra forței de muncă. Deci, robotul de cafea poate servi și ca memento în timp util pentru delegații care se schimbă chiar după colț.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro