”Vinul după bere e o plăcere, iar berea după vin e un chin”?

Nouăzeci de voluntari, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, împărţiţi în trei grupuri au fost folosiți în cadrul unui studiu în care li s-au oferit băuturi alcoolice pentru a se studia asupra lor influenţa ordinii de consum a berii şi vinului asupra intensităţii stării de beție.

Voluntarii din primul grup au consumat două halbe cu bere urmate de patru pahare cu vin alb, iar cele din al doilea au băut aceeaşi cantitate de băuturi alcoolice, însă în ordine inversă. Subiecţii din al treilea grup, cel de control, au primit fie bere, fie vin.

Concluziile, publicate în American Journal of Clinical Nutrition, au indicat faptul că indiferent de ordinea în care sunt ingerate băuturile alcoolice, consumul excesiv provoacă stări de rău.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro