Vânzările de telefoane scad în 2019 pentru al treilea an consecutiv

19
 

Pentru al treilea an consecutiv, piața smartphone-urilor întâmpină dificultăți, vânzările vor scădea cu 0,8% în 2019, la 1,39 miliarde de unităţi, potrivit unui studiu efectuat de International Data Corporation.

Totodată, analiștii prevăd că în cea de-a doua jumătate a anului 2023, vânzările de smartphone-uri vor începe să își revină, ajungând la un număr de 1,54 miliarde de telefoane livrate.

“Cea mai mare întrebare care rămâne fără răspuns este ce anume va aduce industria smartphone-urilor înapoi pe creştere. Nu există nicio îndoială că avansul industriei a încetinit din motive deja identificate – cicluri de înlocuire a telefoanelor mai lungi, o piață plină de provocări în China și probleme de natură geopolitică – dar este puțin probabil să trecem cu vederea posibilitățile unor progrese tehnologice importante care sunt la îndemână, reţeaua 5G probabil fiind cel mai semnificativ”, a declarat Ryan Reith, vice-preşedinte IDC pe programul Worldwide Mobile Device Tracker.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro