Valoarea investiției căii ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va costa 82.624.505 lei cu TVA. Despăgubiri, în valoare de 6.945.256,81 lei

456
 

Lucrările pentru calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni vor fi realizate din fonduri de la Bugetul de stat, pe durata a 18 luni şi jumătate, traseul având o lungime de 7,9 kilometri, iar valoarea estimată a investiţiei fiind de 82.624.505 lei cu TVA.

Reprezentanţii CFR au declarat că modernizarea căii ferate pe traseul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va costa 584 de milioane de lei, iar racordul de 2,95 kilometri de la calea ferată existentă până la Terminalul Sosiri va fi construit pe 42 de piloni.

Modernizarea căii ferate ar urma să servească într-o primă fază pentru transportul suporterilor echipelor participante la EURO 2020 până în Bucureşti.

Conform planului prezentat, lucrările ar urma să fie finalizate într-un an şi două luni de la proiectare, care este prognozată pentru luna aprilie a acestui an.

CFR are un alt obiectiv de investiţii, ”Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti” pentru a asigura creşterea de capacitate necesară circulaţiei trenurilor.

De asemenea, CFR a alcătuit şi o listă a proprietarilor/deţinătorilor imobilelor de pe traseul liniei ferate, care urmează a fi despăgubiţi şi cuprinde un număr total 64 terenuri în suprafaţă totală de 75.644,00 metri pătraţi, 2 imobile clădiri anexe în suprafaţă de 35 metri pătraţi, 11 construcţii împrejmuiri în lungime de 586 metri liniari.Valoarea totală aferentă despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată este de 6.945.256,81 lei.

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro